Volkswagen Polo

Het aantal Volkswagens jonger dan drie jaar dat wordt gestolen is met 75 procent gestegen in de eerste drie maanden van 2010. De algehele stijging van diefstal van auto’s in deze leeftijdscategorie is met vijftien procent ongekend hoog.

Jonge auto’s zijn populair bij het dievengilde. In het eerste kwartaal van 2010 steeg het aantal diefstallen van auto’s jonger dan drie jaar met vijftien procent. Deze stijging is ongekend hoog, meestal liggen de cijfers tussen de een en twee procent.

Vooral de toename van 75 procent van het aantal gestolen Volkswagens jonger dan drie jaar is opvallend. Van de 654 auto’s – gemiddeld zeven per dag – zijn er 235 van het merk Volkswagen. Daarvan is weer meer dan de helft van het type Golf. Audi staat op de tweede plaats met 51 gestolen voertuigen en Opel volgt op plaats drie met 48 stuks.

De stijging is te danken aan de technische middelen waarover het dievengilde beschikt. Daarmee is het mogelijk om Volkswagens te openen en starten zonder braaksporen achter te laten. De stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit, die de cijfers naar buiten brengt, heeft al contact gezocht met Volkswagen-importeur Pon. Die zal samen met de fabrikant technische maatregelen moeten nemen om de diefstallen tegen te gaan.