Jaguar XJ Limo Green

Jaguar presenteert later deze maand in Stuttgart de Limo Green. Het Britse merk laat met dit model zien dat een elektrische aandrijflijn ook mogelijk is bij een topklasse sedan.

De precieze plannen van Jaguar zijn nog onduidelijk maar de Limo Green is een veelbelovend project. De XJ heeft een volledig elektrische aandrijflijn aan boord met een compacte brandstofmotor die dient als generator om de accu’s op te laden.

De elektromotor in de XJ produceert 145 kW (omgerekend 198 pk) en 400 Nm. Deze motor zorgt voor de aandrijving van de Limo Green. Om de accu’s van elektriciteit te voorzien heeft de auto ook een 1.2 benzinemotor aan boord, die slechts 56 kg weegt. Deze aluminium krachtbron is door Lotus ontwikkeld, speciaal voor de Limo Green.

Theoretisch is een actieradius van 1.000 kilometer mogelijk. Jaguar belooft een CO2-uitstoot van 120 g/km en een brandstofverbruik van 5,0 l/100 km (1 op 20). Wanneer Jaguar deze techniek in productie neemt is nog niet bekend. Het Britse merk zal eerst praktijktests gaan uitvoeren met de Limo Green. Op 15 april onthult het merk de auto op het World Mobility Forum in Stuttgart.