Volkswagen presenteert vandaag op de autoshow van Leipzig de nieuwe Touran. Of grondig vernieuwde Touran. Op de nu al uitgelekte foto’s is dat maar moeilijk te zien.

Dit zijn de eerste uitgelekte foto’s van de nieuwe of vernieuwde Touran. De auto heeft een nieuwe neus, vernieuwd dashboard en een nieuwe achterkant. En profil blijft het ontwerp nagenoeg gelijk, op de vorm van het achterste zijruitje na – dat nu aan de onderkant iets omhoog loopt. De Touran kreeg in 2007 al eens een facelift, de basis van de auto stamt uit 2003.

De Touran heeft nu het bekende familiegezicht van Volkswagen, dat op de Golf debuteerde in 2008. Ook dankzij de herkenbare achterlichtunits loopt de compacte MPV daardoor weer in de pas met de rest van de familie.

Hoewel de officiële informatie nog ontbreekt kunnen we het motorengamma al invullen. De nieuwe 1.2 TSI zal de 1.6 instapmotor vervangen. Uiteraard is ook de 1.4 TSI in twee vermogensvarianten weer van de partij, net als verschillende 1.6 en 2.0 TDI-motoren. De (ver)nieuwde Touran staat pas ver na de zomer in de showroom.