Volkswagen geeft de Touran een tweede facelift. Het merk kiest ervoor om de levensduur van het huidige model te verlengen met een nieuwe neus en verse techniek.

Volkswagen geeft de Touran na zeven jaar geen opvolger maar een facelift. Het is de tweede facelift van de midi-MPV, in 2003 gaf het merk de auto ook al een update. Nadat deze ochtend de eerste foto’s uitlekten geeft Volkswagen nu zelf alle informatie vrij over de vernieuwde Touran.

Het belangrijkste nieuws is de komst van de 1.2 TSI-motor, die de huidige 1.6 vervangt. De compacte turbomotor met 105 pk stoot in de Touran 149 g/km CO2 uit. Volkswagen geeft een verbruik op van 6,4 l/100 km (1 op 15,6). Als Bluemotion stoot de Touran 1.2 TSI 139 g/km uit en daarmee valt dit model nét in de twintig procent bijtellingscategorie.

Ook nieuw is de 1.6 TDI dieselmotor. Die is er met 90 of 105 pk, waarbij die laatste in combinatie met Bluemotion Technologies een CO2-uitstoot heeft van 121 g/km. Een mooie score, maar in dit geval te veel om aanmerking te komen voor twintig procent bijtelling. De 1.4 TSI en 2.0 TDI-motoren met 140 of 170 pk maken het motoraanbod compleet. Volkswagen meldt verder dat de standaarduitrusting van de Touran is uitgebreid met airconditioning, radio/cd-speler en dagrijverlichting. De gefacelifte Touran staat dit najaar bij de dealers, prijzen zijn nog niet bekend.