Spyker D8 Peking tot Paris

Spyker laat de laatste fase van de ontwikkeling van de langverwachte SUV uitvoeren door Saab. Het onderstel werd in samenwerking met Lotus ontwikkeld maar Spyker heeft met de overname van Saab veel technologische kennis in eigen huis gehaald.

De SUV van Spyker, die onder de naam D8 Peking to Paris als conceptcar op diverse autoshows was te bewonderen, komt toch nog op de markt. De auto gaat z’n laatste ontwikkelingsfase in, die wordt uitgevoerd door Saab. In Zweden wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan de eerste SUV van Spyker.

Hans van Rennis, communicatiedirecteur bij Spyker, zegt tegen Automobiel Management dat de SUV daadwerkelijk op de markt gaat komen, ondanks de vertraging die het project heeft opgelopen. “De SUV is een volstrekt unieke auto die Spyker veel attentie op gaat leveren”, aldus Rennis.

Net als bij de C8 Aileron hielp Lotus mee met de ontwikkeling van het onderstel en de wielophanging. Het lijkt erop dat de D8 Peking to Paris de laatste Spyker-klus is geweest voor Lotus. Door de overname van Saab heeft Spyker alle technologische kennis nu in eigen huis. Wanneer de SUV op de markt komt is nog niet bekend.