In de BMW-fabriek in Leipzig is de een miljoenste 1-serie van de band gelopen. BMW deed er slechts vijf jaar over om dat productieaantal te bereiken.

BMW heeft de mijlpaal van een miljoen geproduceerde exemplaren bereikt met de 1-serie. BMW produceerde dit aantal in slechts vijf jaar tijd. Het eerste model van BMW in het C-segment is voor het Duitse merk een schot in de roos en telt inmiddels vier carrosserievarianten: de driedeurs, vijfdeurs, coupé en cabrio.

Maandag overhandigde BMW het jubileumexemplaar aan de gelukkige eigenaar. Het merk deed dit op de autoshow van Leipzig, de plaats waar ook de fabriek van de 1-serie staat. De een miljoenste 1-serie is een zilvergrijze driedeurs 118d, bestemd voor een Duitse klant.

De BMW 1-serie kwam in 2004 als vijfdeurs op de markt. Drie jaar later kreeg de auto een facelift en verscheen de driedeurs variant. In datzelfde jaar kwam ook de Coupé, een jaar later gevolgd door de Cabrio. De 1-serie is de enige auto in het C-segment met achterwielaandrijving, waarmee de auto zich onderscheidt van concurrenten als de Audi A3 en Volvo C30.