Great Wall presenteert op de Beijing Motor Show de Tengyi C30. Deze compacte sedan voldoet volgens het Chinese merk aan de Europese veiligheidseisen en komt dan ook naar Europa.

De Chinezen komen eraan en de Great Wall Tengyi C30 is het levende bewijs. Hij is gebouwd volgens de Europese veiligheidsstandaard en komt over een paar jaar naar Europa. Great Wall stelt de auto voor op de Beijing Motor Show die later deze maand van start gaat.

Great Wall belooft dat de Tengyi met een wielbasis van 2,61 meter veel binnenruimte biedt. De kofferruimte van 510 liter mag er zijn. Onder de motorkap ligt een 1.5 benzinemotor met 104 pk vermogen en 138 Nm koppel. Standaard beschikt de auto over een CVT-automaat, ABS en twee airbags.

Great Wall maakte vorig jaar bekend dat het merk een typegoedkeuring voor vier modellen heeft gekregen in Europa. Als alles volgens plan loopt dan wordt deze Tengyi C30 het vijfde model. In 2011 start Great Wall met de verkoop van auto’s in Europa. De modellen worden geassembleerd in Bulgarije, in een nieuwe fabriek in de plaats Lovech.