Volkswagen investeert 1,6 miljard euro extra in China, voor de bouw van nieuwe fabrieken en de ontwikkeling van nieuwe modellen. De Duitsers willen zo hun positie op de grootste automarkt ter wereld verder verstevigen.

Volkswagen wil meer grip krijgen op de Chinese markt en voegt daarom een extra bedrag van 1,6 miljard toe aan het huidige investeringsprogramma. Er komen twee nieuwe fabrieken en het merk wil de verkopen verdubbelen naar twee miljoen auto’s per jaar.

Volkswagen is nu al het grootste ‘buitenlandse’ merk in China. In 2010 introduceert het Duitse concern zeven nieuwe en vernieuwde modellen op de grootste automarkt ter wereld. Ook zustermerken Audi en Skoda zijn in China actief met enkele modellen. In het eerste kwartaal van 2010 verkochten de drie merken gezamenlijk 457.000 auto’s, een stijging van zestig procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2009.

Het modelgamma van Volkswagen in China verschilt behoorlijk van de Europese line-up. Naast de ‘Europese’ modellen als Polo, Touran en Golf verkoopt het merk diverse sedans als de Lavida, de aloude Santana en de Passat New Lingyu – een Skoda Superb met Volkswagen-neus.