Opel vlaggen

General Motors heeft overeenstemming bereikt met de Russische Sberbank over een compensatie voor de mislukte Opel-verkoop. Toeleverancier Magna en de Sberbank waren vorig jaar in een vergevorderd stadium om Opel over te nemen toen General Motors plotseling besloot om het merk toch maar niet te verkopen.

General Motors en de Sberbank zijn het eens geworden over een financiële compensatie voor de mislukte Opel-verkoop. De Russische bank eiste een schadevergoeding van GM, omdat de autobouwer de verkoop van Opel plotseling stopzette.

GM en de Sberbank hebben vandaag bekend gemaakt dat ze een compromis hebben bereikt. Het is niet bekend hoeveel de Amerikanen betalen aan de Russische bank. Wel melden de twee bedrijven dat het gaat om een ‘acceptabel compromis voor beide partijen’.

Toeleverancier Magna was vorig jaar samen met de Sberbank in de race om Opel over te nemen. Dat merk was door General Motors te koop gezet toen de autoreus op omvallen stond. Na maandenlange onderhandelingen trok GM de stekker uit de verkoop. Het bedrijf hield Opel liever zelf om de grip op de Europese markt niet te verliezen.