Porsche heeft al 900 kopers gevonden voor de productieversie van de 918 Spyder Concept. De auto gaat pas in productie als er duizend geïnteresseerden hebben toegezegd.

Porsche ontving overweldigende reacties op de autosalon van Genève in maart. Het merk onthulde daar de 918 Spyder Concept. De roep om de hybride sportauto in productie te laten gaan was in de weken na de autosalon groot. Porsche wil de auto graag bouwen maar alleen als er genoeg geïnteresseerden zijn. De 918 Spyder die in Genève stond heeft een hybride aandrijflijn aan boord, bestaande uit een 500 pk sterke V8 en twee elektromotoren die samen 218 pk leveren.

Al 900 klanten ondertekenden een koopcontract maar Porsche zet het licht pas op groen bij duizend ondertekende contracten. Ontwikkelingschef Wolfgang Duerheimer is ervan overtuigd dat dit aantal gehaald gaat worden. Daarna duurt het nog zo’n vijf jaar voordat de auto productierijp is.

De verdere modeltoekomst van Porsche wordt binnen zes maanden bekend gemaakt. Porsche is nog in gesprek met de nieuwe eigenaar Volkswagen over welke platforms en onderdelen gedeeld gaan worden met andere modellen van de Volkswagen Group.