Een fraaie, gerestaureerde Talbot Lago T150 C SS Teardrop uit 1938 is door de jury van het concours d’elegance van Villa d’Este tot ‘best of show’ uitgeroepen. De Maserati A6 GCS uit 1955 ging er met de publieksprijs vandoor.

Op het prestigieuze concours d’elegance van Villa d’Este aan het Italiaanse Comomeer komen elk jaar de fraaiste klassiekers bij elkaar. De jury riep dit jaar de Talbot Lago T150 C SS Teardrop (eerste foto) van een Amerikaanse eigenaar tot winnaar uit. Het publiek koos voor de Maserati A6 GCS (tweede foto), eveneens in Amerikaans bezit.

Dit jaar viel ook een Nederlander in de prijzen. De Mercedes 710 SS Sport Tourer van Frans van Haren kreeg een prijs omdat hij helemaal vanuit Nederland met de Mercedes naar de show aan het Comomeer was komen rijden. De jury reikte verder nog acht trofeeën uit aan winnaars in evenzoveel klassen.

Zagato toonde in de tuinen van Villa d‘Este voor het eerst de TZ3 Corsa (derde foto), een ode van het designhuis aan het honderd jarig bestaan van Alfa Romeo. De Duitser Martin Kapp is de gelukkige eigenaar van het enige exemplaar dat Zagato ooit zal bouwen. Mede door het gebrek aan concurrentie op het concours sleepte de TZ3 Corsa de design-award voor fraaiste conceptcar binnen.