Ford Nederland heeft de hand gelegd op tien exemplaren van de RS 500. De prijs van de speciale RS bedraagt 61.600 euro, geïnteresseerden moeten zich zo snel mogelijk melden bij Ford.

Met de tot 500 exemplaren gelimiteerde Focus RS 500 neemt Ford afscheid van huidige generatie RS. Daarvan komen tien exemplaren naar Nederland en die zijn nog niet allemaal uitverkocht. Volgens Gerard Bolder, directeur van Ford Nederland, is de belangstelling voor de auto ‘overweldigend’. “Wij raden serieus geïnteresseerden aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met de Ford-dealer als ze niet achter het net willen vissen”, aldus Bolder.

Ford heeft de prijs van de RS 500 op 61.600 euro vastgesteld, dat is 8.600 euro meer dan de RS kost. Standaard voorziet de Ford de RS 500 van bi-xenon verlichting, Bluetooth telefoonverbinding, spraaksturing, automatische airconditioning, parkeersensoren, Sony audiosysteem en met leder afgewerkte Recaro voor- en achterstoelen. Er zijn slechts twee opties: een navigatiesysteem en rood lederen bekleding. De carrosseriekleur is altijd matzwart.

De RS 500 heeft 45 pk extra ten opzichte van de RS waardoor het totaal op 350 pk komt. De 2.5 turbomotor produceert 460 Nm koppel. Het sprintje van 0 naar 100 km/u neemt slechts 5,6 seconden in beslag en de topsnelheid bedraagt 263 km/u.