24 tot en met 30 april 2010.
De afgelopen week zal niet de geschiedenisboeken ingaan vanwege grote autogebeurtenissen. Hieronder presenteren we wel enkele interessante modellen. Ook vertellen de onderzoeksresultaten van de Duitse consumentenorganisatie Adac belangrijke dingen omtrent betrouwbaarheid en veiligheid.

Audi facelifts
Het Duitse merk Audi gaat de gefacelifte TT verkopen vanaf 39.700 euro voor de 1.8 TFSI met 160 pk. De prijzen van de Audi A3 blijven gelijk, ondanks een bescheiden facelift van alle uitvoeringen.

Interessant
De Fiat Punto Evo 1.3 MultiJet wordt vrijgesteld van wegenbelasting en BPM. Zakelijke rijders profiteren van het bijtellingstarief van 14 procent. Nog enkele van de tien stuks Ford Focus RS 500 die naar Nederland komen zijn beschikbaar, à 61.600 euro. Porsche heeft al 900 kopers gevonden voor de 918 Spyder, die in productie gaat bij duizend kopers.

Omgekiept
De Duitse ANWB-zuster Adac komt met interessant nieuws. Uit pechstatistieken blijken de Japanse merken niet langer het meest betrouwbaar te zijn. Goed scoorden onder meer de drieling Toyota Aygo – Citroën C1 – Peugeot 107 en de BMW 3-serie inclusief de X3. Ook voerde Adac een uitwijkproef uit, waarbij de Citroën Nemo op het dak belandde.

Overige highlights:

Video tips:

Column:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.