In het tweede kwartaal van 2010 heeft BMW bijna zeven keer zoveel winst geboekt dan een jaar eerder. Te midden van de vele mooie financiële resultaten steekt de Beierse autofabrikant er toch bovenuit.

De financiële resultaten van de BMW Groep zijn binnen en verdienen een aparte vermelding. De nettowinst over het tweede kwartaal is namelijk bijna verzevenvoudigd ten opzichte van de maanden april tot en met juni een jaar eerder. Toen werd nog 121 miljoen euro verdiend, dit jaar is dat gestegen tot liefst 834 miljoen euro. Dat is hoger dan analisten vooraf verwachtten.

Het concern dankt de forse stijging aan de introductie van nieuwe modellen, aan de verbeterende marktomstandigheden in Noord-Amerika en aan de grote vraag naar luxe auto’s in China. In het tweede kwartaal verkocht de BMW Groep (met de merken Mini, Rolls-Royce en BMW in de portefeuille) wereldwijd 380.412 auto’s. Dat is een stijging van 12,5 procent.

Daarmee steeg ook de omzet, met 18,3 procent tot 15,35 miljard euro (inclusief de motorfietsen-divisie). Over het eerste halfjaar van 2010 zijn inmiddels meer dan 696.000 auto’s verkocht. In totaal verwacht BMW er dit jaar 1,4 miljoen af te zetten, dat zou een stijging van 10 procent zijn. Het concern heeft vooral hoge verwachtingen van de nieuwe BMW 5-serie, de BMW X3 en de Mini. De voorziene winstmarge bij de autodivisie is ruim 5 procent. Over de eerste 6 maanden loopt de winst van het gehele concern al op tot 1,16 miljard euro.