Op de Autosalon van Parijs onthult Opel de conceptcar GTC Paris, die is geïnspireerd op de zinsnede ‘And the speed was pure beauty’. Ook andere nieuwkomers zullen op de stand te zien zijn, inclusief de Astra Sports Tourer.

Opel heeft voor de Autosalon van Parijs, begin oktober, twee wereldpremières. De belangrijkste is natuurlijk de Opel Astra Sports Tourer, de functionele stationwagon ontworpen voor het laadgemak. Opel kondigt nu haar tweede wereldwijde debuut aan: die van de GTC Paris Concept.

Het merk wil de spanning er nog even inhouden en geeft in plaats van een foto een teaser vrij. Hierop zien we de rode stof van de bekleding, met daarop in allerlei talen de zin ‘And the speed was pure beauty’ geëtst. Deze regel, uit de roman Jonathan Livingston Seagull van Richard Back, vormt de inspiratie voor de nieuwe conceptcar. Met de ‘expressieve, sportieve, compacte hatchback met indrukwekkende proporties’ wil Opel haar designtaal van emotie en beweging uitdrukken.

Opel beperkt zich in Parijs niet tot de twee nieuwkomers. De Meriva zal te zien zijn met het nieuwe dieselmotoren-gamma, inclusief de 1.3 CDTI EcoFlex. Ook andere nieuwe EcoFlex-modellen worden tentoongesteld, waaronder de Agila met start/stop-systeem, de wegenbelasting-vrije Corsa 1.3 CDTI EcoFlex en de Insignia 2.0 CDTI EcoFlex. Tot slot kunnen bezoekers de Opel Ampera zien, de volledig elektrische aangedreven auto met stroomgenerator aan boord. Dit model kunnen we eind 2011 tegemoet zien.