Mitsubishi Colt CZC

Mitsubishi moet de Italiaanse carrosseriebouwer Pininfarina een schadevergoeding van 19 miljoen euro betalen. De twee bedrijven liggen al enige tijd met elkaar overhoop over de productie van de Mitsubishi Colt CZC, die bij Pininfarina is ondergebracht.

De Mitsubishi Colt CZC, de coupé-cabriolet uitvoering van de Colt hatchback, is al enige tijd onderwerp van een fikse ruzie tussen Pininfarina en Mitsubishi. De auto wordt bij Pininfarina gebouwd en dat bedrijf wil geld zien omdat het beoogde productieaantal bij lange na niet wordt gehaald vanwege een tegenvallende vraag naar de CZC.

Een rechter in Parijs oordeelde dat Mitsubishi 19 miljoen euro moet betalen aan de Italiaanse fabrikant. Pininfarina had 100 miljoen euro geëist maar de rechter heeft niet alle verzoeken van het beroemde designhuis ingewilligd en daarom blijft er ‘slechts’ 37,9 miljoen euro over.

Dat Pininfarina 19 miljoen euro krijgt komt omdat Mitsubishi op zijn beurt de Italianen daagde wegens de vertraagde productiestart van de CZC en kwaliteitsproblemen. Dat laatste achtte de rechter niet bewezen maar voor dat eerste moet Pininfarina een schadevergoeding van 20,5 miljoen euro betalen. En dus blijft er een bedrag van 19 miljoen euro over dat de Japanners naar Italië moeten overmaken.