Infiniti

Inifiniti heeft in de Verenigde Staten de modelnaam JX vast laten leggen. Om wat voor soort model het gaat is nog niet helemaal duidelijk.

Het Amerikaanse Car and Driver meldt dat het Patent and Trademark Office de modelnamen JX20, JX25, JX25h en JX30 vast heeft gelegd voor Infiniti. Dat hoeft niets te betekenen, moederbedrijf Nissan liet al eens eerder modelnamen registreren die nooit zijn gebruikt. Toch lijkt het erop dat Infiniti deze keer wel serieus is.

De naam JX wijst erop dat het om een crossover- of SUV-model gaat, in lijn met de EX en FX. De letter J in de naam suggereert een model boven deze twee uit de kluiten gewassen SUV’s komt te staan maar dat is niet waarschijnlijk, ook als je kijkt naar de motoren die Infiniti voor ogen heeft voor JX.

Beide X-modellen hebben een 3,7 liter V6 aan boord terwijl de JX niet verder komt dan een drieliter. Het is waarschijnlijker dat Infiniti met een compacte crossover op de markt komt, die moet gaan concurreren met de BMW X1. Van dit model zou dan ook een hybride-uitvoering moeten verschijnen, als we de aanduiding JX25h mogen geloven. We wachten rustig af…