Infiniti wil graag aansluiting vinden bij de grote Duitse premiummerken en dus heeft het merk sinds kort een sportieve afdeling: IPL. De G Coupé is het eerste model dat een IPL-behandeling ondergaat.

Infiniti presenteert dit weekend op het Concours d’Elegance van Pebble Beach de IPL G. Meer vermogen, uiterlijke aanpassingen en straffere vering en demping zijn de bekende ingrediënten die Infiniti meebrengt voor de sportieve variant.

De 3.7 V6 produceert dankzij enkele aanpassingen 32 pk meer. Met 352 pk moet de IPL G de Audi S5 van repliek kunnen dienen. Het maximale vermogen bereikt de G Coupé pas bij 7.400 tpm, 400 tpm later dan in de standaardconfiguratie van de V6. Wat de gevolgen zijn voor de prestaties van G Coupé maakt Infiniti op een later tijstip pas bekend.

De IPL heeft ook de nodige uiterlijke aanpassingen. Sportieve bumpers, zijskirts, een achterspoiler, twee dikke stortkokers en 19 inch lichtmetalen wielen in grafietkleur zorgen voor het onderscheid met de reguliere G’s. Er zijn slechts twee kleuren leverbaar: zwart en donkergrijs. Het interieur is opgeleukt met sportstoelen en diverse aluminium details. De auto wordt leverbaar met een handgeschakelde zesbak of een zeventraps automaat. Prijzen en andere specificaties maakt Infiniti pas later bekend.