Vorig jaar zette Lamborghini het project van de vierdeurs Estoque in de ijskast. Aangestoken door het succes van de Porsche Panamera ziet Lamborghini misschien toch weer heil in de auto.

Bijna twee jaar geleden alweer verraste Lamborghini vriend en vijand met de vierdeurs conceptcar Estoque. De reacties waren positief maar vorig jaar liet Lamborghini weten dat de Estoque er voorlopig niet komt.

Nu is er weer hoop voor de Estoque. Lamborghini-topman Stephen Winkemann heeft tegen Amerikaanse journalisten gezegd dat ‘een derde model prima zou passen in de line-up van Lamborghini’. Hij zei daarbij ook dat ‘een vierdeurs model een reële optie is’. Dat zet de deur naar de Estoque weer open.

Lamborghini heeft te maken met teruglopende verkoopcijfers. Ten opzichte van crisisjaar 2009 verkocht het merk in het eerste halfjaar van 2010 achttien procent minder auto’s. Dat komt vooral omdat de vraag naar de uit 2001 stammende Murcielago is verdampt. De komst van een vierdeurs model zou de verkopen van het merk een boost kunnen geven.