Het Spaanse Izaro Motors wil een elektrisch aangedreven sportauto op de markt brengen. De plannen zijn veelbelovend maar of het echt zover komt?

Izaro Motors presenteert de eerste schetsen van de GT-E, een sportwagen die zowel met geheel elektrische als met een hybride aandrijving op de markt moet komen. Een veelbelovend project, vooral omdat de beoogde vanafprijs van 55.000 euro exclusief belastingen behoorlijk laag ligt.

Als alle plannen doorgaan dan komen er zoals gezegd twee versie. De hybride produceert 416 pk, de elektrische uitvoering zelfs 495 pk. Die laatste heeft een actieradius van 250 km. Een sprintje van 0 naar 100 zou in beide gevallen – de hybride is lichter omdat die minder accu’s aan boord heeft – zo’n 4 seconden duren. De topsnelheid bedraagt 280 km/u.

Welke brandstofmotor er in de GT-E hybride ligt is nog niet bekend. Het chassis is opgebouwd uit lichte materialen als magnesium en aluminium waardoor het gewicht laag blijft. Izaro spreekt over 1.000 kg – voor de hybride. Het interieur kan naar keuze worden aangekleed met luxe materialen als hout, leder, carbon fiber of aluminium.