Prins Maurits en Opel Ampera

Prins Maurits, voorzitter van het platform Formule E-team dat elektrisch rijden in Nederland bevordert, gaat per Opel Ampera naar Sail 2010 in Amsterdam. Hij is de eerste in Nederland die achter het stuur kruipt van de elektrisch aangedreven Opel.

Sail 2010 in Amsterdam is de plaats waar je deze dagen moet zijn om erbij te horen en dus laat ook Prins Maurits zijn gezicht zien op het botenfestijn in de hoofdstad. Als voorzitter van het Formule E-team, het platform dat elektrisch rijden promoot in Nederland, dien je dan wel in stijl aan te komen.

Opel is zo vriendelijk geweest om Maurits een Ampera ter beschikking te stellen. Die auto is een afgeleide van de Chevrolet Volt en komt pas eind 2011 op de markt. Toch mocht Maurits als eerste Nederlander nu alvast achter het stuur kruipen van de Ampera.

De Ampera is net als zijn tweelingbroertje Volt voorzien van een elektromotor die de auto zestig kilometer lang op eigen kracht aandrijft. Daarna springt er een verbrandingsmotor bij om de accu’s bij te laden. Zover zal het voor Maurits niet komen, die reed slechts een klein rondje ter promotie van de Ampera en elektrisch rijden in het algemeen.