Het is nog slechts een kwestie van dagen voordat Mercedes officieel de nieuwe CLS presenteert. Als voorproefje laten wij alvast een aantal gelekte foto’s zien.

De vierdeurscoupé heeft een uitgesproken uiterlijk. De slanke, ronde boog van het dak contrasteert met de scherpe lijnen elders. Zo zijn de ‘boomerang’ vouwlijnen op de flanken en de LED-lichtunits aan de voorzijde behoorlijk aanwezig, evenals de drukke lichten aan de achterkant.

De nieuwe Mercedes-Benz CLS wordt gepositioneerd tussen de E-klasse en de S-klasse. Dat betekent dat je qua voorzieningen en interieur minimaal hetzelfde kunt verwachten als in de E-klasse Limousine. De nieuwkomer gebruikt ook op hetzelfde platform en techniek als de E-klasse.

We verwachten een aantal motoren met flinke inhoud; deze informatie hopen we later deze week te kunnen kunnen melden. Nu is alleen bekend dat de CLS 63 AMG in plaats van de 6,2 liter V8 een nieuwe 5,5 liter tot zijn beschikking krijgt. Deze V8 met twee turbo’s zal de AMG-versie opstuwen tot 544 pk.

De officiële onthulling van de Mercedes CLS aan het publiek vindt plaats op de Autosalon van Parijs in oktober. Begin 2011 wordt de coupé verwacht bij de dealer. Tegen die tijd zullen ook de prijzen bekend worden gemaakt.