Lexus geeft de IS een bescheiden facelift. De optische wijzigingen komen samen met een nieuwe dieselmotor en een aantal nieuwe uitvoeringen.

Lexus presenteert de vernieuwde IS. Op papier dan, want de auto debuteert voor het grote publiek op de autosalon van Parijs in oktober. De vernieuwde middenklasser is te herkennen aan nieuwe bumpers, nieuwe lichtmetalen wielen en andere achterlichten. LED-dagrijverlichting staat voortaan op de optielijst en daar kun je ook drie nieuwe kleuren aanvinken.

Het interieur is opgeleukt met aluminium accenten. De aluminiumkleurige middenconsole is daarentegen vervangen door ‘black metallic’-panelen. Voor de sportieve IS-F komt daar nog een nieuw instrumentarium met centraal geplaatste toerenteller bij.

Het belangrijkste gegeven is de komst van de al eerder aangekondigde 150 pk sterke dieselmotor. De 2.2 D4-D was er al met 175 pk en daar komt nu dus een instapversie bij. Lexus geeft een verbruik op van 5,1 l/100 km (1 op 19,6), de CO2-uitstoot bedraagt 134 g/km. Dat is goed voor een B-label. Nieuw is ook de F-Sport, een sportieve uitvoering met stijlaccenten van de IS-F. De vernieuwde IS staat dit najaar in de showroom met een ongewijzigde vanafprijs van 36.500 euro.