21 tot en met 27 augustus 2010.
De Autosalon van Parijs opent pas over een maand maar de eerste foto’s en details van debuterende automodellen zijn al vrijgegeven. We lichten ze hieronder kort toe. Ook andere, licht aangepaste modellen passeren de revue.

Premières in Parijs
Peugeot presenteert op de Autosalon van Parijs de eerste dieselhybride ter wereld. De 3008 Hybrid4 kan dankzij de elektromotor vier wielen aandrijven. Na een voorproefje heeft het Duitse merk de Mercedes-Benz CLS officieel voorgesteld. Het ontwerp is geheel nieuw maar de ‘gouden formule’ blijft behouden. De zevenzits MPV Chevrolet Orlando onderscheidt zich met een crossover-achtig uiterlijk.

De Honda Jazz Hybrid is de eerste hybride auto in het B-segment. De Lotus Evora S is in staat om sportwagen-prestaties neer te zetten. De gefacelifte Mazda 2, nu met familiegezicht, krijgt een motor die klaar is voor de Euro5-norm. De Lexus IS facelift komt na de show, met nieuwe dieselmotor, in de showroom voor een ongewijzigde vanafprijs van 36.500 euro.

Ondertussen in Nederland
Met schonere dieselmotoren wordt de Mazda 6 veiliggesteld voor de zakelijke markt. Ook de Volkswagen Fox wordt van een andere (Euro5)-motor voorzien. Opnieuw voert Nissan enkele aanpassingen door op de GT-R. In 2011 is de Citroën DS3 Racing te koop voor 34.995 euro.

Overige highlights:

Video tip:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.