Chevrolet Cruze hatchback

Op de Autosalon van Parijs zal Chevrolet een hatchback-versie onthullen van de Cruze. Dat kunnen we opmaken uit een interview in het Australische automotive tijdschrift GoAuto.

Het Australische automerk Holden, dochter van General Motors en daarmee een zustermerk van Chevrolet, was medeverantwoordelijk voor het ontwerp van de Chevrolet Cruze. In een interview met GoAuto laat Holden-communicatiedirecteur Emily Perry zich ontvallen dat er ‘boeiend nieuws volgt over de Autosalon van Parijs’.

Algemeen wordt aangenomen dat het gaat om de vijfdeurs hatchback uitvoering van de Chevrolet Cruze. Perry wil dit niet bevestigen om Chevrolet de kans te geven zelf het nieuws wereldkundig te kunnen maken. Voor informatie over uiterlijk, interieur, techniek en prijzen moeten we dus nog even wachten.

Wel circuleert er al een schets van de auto. De komst van een hatchback is vooral bedoeld om de verkopen van de Cruze op de Europese markten te stimuleren. Sinds de introductie van het model in 2009 is de auto slechts verkrijgbaar als sedan, een carrosserievariant die hier minder populair is.

De te onthullen Cruze hatchback in Parijs, volgende de maand, zal nog een conceptcar zijn. De productieversie wordt in de tweede helft van 2011 gelanceerd. Deze wordt, net als de Chevrolet Orlando, gebouwd op het Delta II-platform. De hatchback wordt gebaseerd op het 2011-model van de Cruze, dat aanstaande november debuteert op de Los Angeles Auto Show. Deze wordt voorzien van zuinige motoren en krijgt een nieuw uitrustingsniveau genaamd Eco.