The Stig

The Stig uit het beroemde autoprogramma Top Gear is ontslagen. Coureur Ben Collins maakte vorige week bekend dat hij degene is die in het mysterieuze witte pak zit en daarmee is het goed bewaarde geheim onthuld. Dat meldt De Telegraaf.

BBC stuurt de man die jarenlang in de huid kroop van The Stig, de mysterieuze coureur in het autoprogramma Top gear, de laan uit. Zijn identiteit was een van de best bewaarde geheimen ter wereld maar vorige week werd bekend dat coureur Ben Collins The Stig is.

Hij klapt uit de school omdat hij binnenkort een boek wil uitbrengen over zijn belevenissen als The Stig. De coureur is niet tevreden over zijn contract bij BBC. Hij eist een percentage van de opbrengsten die het televisiestation haalt uit de verkoop van Stig-merchandise.

Er wordt al jaren gespeculeerd over wie The Stig is. Eerder al ging Michael Schumacher schuil onder het witte pak maar dat bleek een publiciteitsstunt. Dat zou de nieuwe ‘onthulling’ ook kunnen zijn maar deze keer lijkt er echt herrie in de tent te zijn bij BBC. De zender zou zelfs al een nieuwe Stig hebben.