Mitsubishi brengt twee kleine nieuwtjes mee naar de autosalon van Parijs in oktober. Het merk presenteert er de Europese uitvoering van de elektrische iMiEV en een nieuwe dieselmotor voor de Lancer Sportback.

Mitsubishi heeft geen grote primeurs op de aankomende autosalon van Parijs maar brengt wel een tweetal kleine nieuwtjes mee. De belangrijkste ‘primeur’ is de Europese iMiEV. Het elektrisch aangedreven autootje zagen we al vele malen voorbijkomen maar Mitsubishi heeft de auto nog wat aangepast voor de Europese markt.

De voor- en achterbumper zijn gewijzigd om te voldoen aan de Europese veiligheidseisen. Daarnaast heeft de Europese iMiEV een aangepast instrumentarium en biedt het interieur volgens Mitsubishi een hoger comfort. De standaarduitrusting is opgewaardeerd met een stabiliteitssysteem en zij- en gordijn-airbags. Eind dit jaar staat de auto in de showroom met een vanafprijs die tussen de 30.000 en 35.000 euro ligt.

Mitsubishi introduceert in de Lancer Sportback een nieuwe dieselmotor. Het blok is al bekend uit de nieuwe ASX maar produceert in de Sportback geen 116 maar 150 pk. Die vervangt de oude 2.0 DiD met 140 pk.