Langzaam maar zeker komt er meer informatie vrij over de nieuwe Lancia Stratos. De Duitse miljonair Michael Stoschek liet de unieke moderne interpretatie van de Stratos bouwen.

Bij het opduiken de eerste beelden van de nieuwe Stratos was er veel onduidelijkheid. Inmiddels weten we het verhaal erachter en nu zijn alle specificaties van de spectaculaire coupé bekend gemaakt. De auto maakt gebruikt van het chassis van de Ferrari F430 Scuderia maar is wel met 20 cm ingekort. De Stratos is 4,18 meter lang, 1,97 meter breed en slechts 1,24 meter hoog.

Ook de motor is afkomstig van Ferrari, de 4.3 V8 levert 540 pk vermogen en ‘meer dan 500 Nm’ koppel in de Stratos. Daarmee accelereert de coupé in slechts 3,3 tellen van 0 naar 100 km/u en vanuit stilstand naar 200 km/u duurt slechts 9,7 seconden. De sequentiële versnellingsbak is afgesteld op een zo gunstig mogelijke acceleratietijd waardoor de topsnelheid met 274 km/u relatief laag ligt.

De body is geheel uit koolstofvezel vervaardigd en heeft een Cw-waarde van slechts 0,35. Omdat de auto met 1.247 kg extreem licht is heeft de Stratos een prettige gewicht-vermogen verhouding van 2,3 kg per pk. Het gewicht is gunstig verdeeld met 44 procent voor en 56 procent achter. De auto, die door Pininfarina is ontwikkeld, is inmiddels door Stoscheck in ontvangst genomen.