Mitsubishi heeft twee schetsen vrijgegeven van een compacte auto. Hoewel het merk nog wat vaag doet in de bijgeleverde informatie gaat het hier vrijwel zeker om de nieuwe Colt.

Mitsubishi geeft de eerste schetsen vrij van een compacte auto. De tekeningen laten een vlot vormgegeven compacte auto zien in het segment van de Colt. In maart 2012 komt de auto op de markt en dan heeft de huidige Colt zijn levenscyclus wel vol gemaakt. Het model verscheen in 2006, in 2008 kreeg de auto nog een facelift.

De nieuwe Colt – althans, daar gaan we dan maar vanuit – krijgt de beschikking over een 1.0 en een 1.2 benzinemotor. De Japanners omschrijven de auto als compact, betaalbaar en zuinig. De auto komt op een geheel nieuw platform te staan.

Speciaal voor dit nieuwe model stampt Mitsubishi een nieuwe fabriek uit de grond in Thailand. Vanuit deze fabriek wordt ook de Europese markt bediend. Met deze aankondiging lijkt er geen toekomst meer te zijn voor NedCar in Born, waar de huidige Colt voor Europese markt wordt gebouwd.