Saab grille

Door de aanhoudende geruchten over dat Spyker het geld voor de overname niet bij elkaar zou kunnen krijgen komt er nu een aanbod van Zweedse Saab-dealers. Zij zijn bereid om 17 miljoen euro te verzamelen als dat nodig mocht zijn.

In de media gonst het van de geruchten dat Muller dat geld voor de overname niet bij elkaar zou kunnen krijgen. Zweedse Saab-dealers bieden nu aan om 17 miljoen euro bij elkaar te sprokkelen mocht Spyker niet in staat zijn dat te doen. De dealervereniging gaat er vooralsnog vanuit dat Muller zelf voldoende financiers vindt.

De overname van Saab door Spyker wordt omgeven door verhalen over onduidelijke financiering. Spyker-baas Victor Muller heeft inmiddels 35,2 miljoen euro klaarliggen als aanbetaling aan huidige eigenaar General Motors. Half juli moet er nog eens 17 miljoen euro betaald worden.

De definitieve overname is overigens nog steeds niet rond. Een dealbreker kan het niet verkrijgen van een lening van 400 miljoen euro de Europese Investeringsbank zijn. Spyker heeft nog steeds geen toezegging van de EIB. In Zweden en op Europees niveau lopen diverse onderzoeken naar de levensvatbaarheid van de combinatie Saab-Spyker.