Kia legt op dit moment de laatste hand aan de nieuwe Magentis. De auto debuteert op de autoshow van New York in april en dit zijn de eerste schetsen.

Kia stelt op de autoshow van New York de nieuwe Magentis voor, die in de Verenigde Staten als Optima door het leven gaat. De auto ademt de nieuwe designtaal van Kia uit, met vloeiende lijnen, een herkenbare grille en een coupé-achtige daklijn.

De nieuwe Magentis is langer, breder en lager dan het huidige model. Ook de wielbasis is groter waardoor de binnenruimte moet toenemen. De auto komt in de V.S. op termijn met een hybride aandrijflijn op de markt. Deze uitvoering komt naast een viercilinder en een zescilinder benzinemotor in de prijslijst te staan.

Begin 2011 komt de nieuwe Magentis naar Europa. In Nederland is het huidige model al twee jaar niet meer leverbaar. Het is dus nog maar de vraag of de importeur de nieuwe Magentis wél naar Nederland haalt. Kia heeft van de Magentis nooit grote aantallen afgezet in Europa maar het merk wil als volumefabrikant wel graag aanwezig zijn in het sedansegment. Het is waarschijnlijk dat het model hier een andere naam krijgt omdat aan ‘Magentis’ nogal een suf imago kleeft.