20 tot en met 26 februari 2010.
Het is aftellen totdat de Autosalon van Genève de deuren opent: aanstaande dinsdag voor de pers en donderdag voor het publiek. Van de vele beursprimeurs en showauto’s zijn er wederom een aantal vooraf onthuld. Natuurlijk zal de Autokopen.nl redactie aanstaande week live in Genève aanwezig zijn om je het laatste nieuws en de mooiste foto’s te presenteren, en om de merkimporteurs alles te vragen over hun fraaie conceptcars en interessante nieuwe auto’s.

Belangrijke primeurs Genève
Lexus presenteerde deze week de nieuwe hybride in het C-segment, de Lexus CT 200h, officieel nadat eerder een brochure uitlekte. Ook de Audi RS5 lekte voortijdig uit. Deze coupé beschikt standaard over een V8 met 450 pk en 430 Nm koppel, plus zevenstraps S-Tronic automaat met dubbele koppeling. De Mercedes-Benz F 800 Style Concept is zowel een plug-in hybride als een waterstofauto. Dat maakt het mogelijk geheel elektrisch te rijden zonder dat het bereik beperkt wordt door het accupakket. Porsche laat definitief alle merkwaarden los bij de nieuwe Cayenne, waarvan ook een hybride variant komt.

Verder op de Autosalon
BMW toont in Genève de 5-serie hybride. De elektromotor zorgt voor een overboost bij het accelereren. De Abarth Punto Evo heeft dankzij MultiAir-techniek een gretiger motorkarakter en meer vermogen. De Abarth 500C krijgt echter dezelfde 1.4 T-Jet als de hatchback.

Met een facelift loopt de Volkswagen CrossGolf weer in de pas met het huidige Golf VI-model. De bescheiden gefacelifte Skoda Fabia en Roomster krijgen de beschikking over compacte common-rail dieselmotoren en de nieuwe 1.2 TSI van Volkswagen. Maserati viert de vele onderscheidingen van de Quattroporte met de speciale Quattroporte Awards Edition.

Volg aanstaande dinsdag en woensdag het laatste nieuws van de Autosalon van Genève. Primeurs, interviews, foto’s en video’s vind je op de Autokopen.nl Geneve 2010 special.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.