Audi onthult op de autoshow van Detroit de e-Tron. Die was toch al onthuld? Klopt, in Detroit laat het merk een doorontwikkelde versie zien die weer een stapje dichterbij het productiemodel staat.

Audi zet in Detroit de e-Tron conceptcar neer. Slechts enkele maanden na de onthulling van het gelijknamige studiemodel op de autoshow van Frankfurt heeft Audi alweer een nieuwe versie klaar. Die is compacter en heeft minder vermogen dan het rode exemplaar dat in Frankfurt stond.

De e-Tron ‘2.0’ is 3,93 lang en weegt 1.350 kg. Audi heeft een gunstige gewichtsverdeling van 40/60 (voor/achter) weten te bereiken, mede door slimme plaatsing van de zware lithium-ion-accu’s. Dat moet de stabiliteit van de sportauto ten goede komen.

De verbeterde e-Tron heeft twee elektromotoren die samen 150 kW (204 pk) en 2.650 Nm produceren. De auto sprint in 5,9 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een begrensde topsnelheid van 200 km/u. Na 250 kilometer zijn de batterijen op en moet de e-Tron elf uur aan de lader. Audi werkt aan een productiemodel dat in 2012 in gelimiteerde oplage op de markt moet komen.