Productie Hummer

Hummer stopt aan het eind van deze week met de productie van de H3 en H3T. Moederbedrijf General Motors start de machines pas weer op als de verkoop aan het Chinese Tengzhong is afgerond. Dat meldt Automotive News.

Hummer stopt de productie van de H3 en H3T in de fabriek in Shreveport. Vorig jaar liep de laatste H2 al van de band. Eind deze week moet voorlopig de laatste Hummer van de band lopen. Misschien wel de laatste Hummer ooit.

General Motors probeert nog altijd het merk te verkopen aan Tengzhong, een Chinese fabrikant van grondverzetmachines. De Chinese overheid moet echter goedkeuring verlenen aan de overname maar dat proces duurt al maanden. General Motors wil niet zeggen wat het struikelblok is.

Het is bekend dat de Chinese overheid niet staat te springen om een merk als Hummer naar het land te halen. Het vervuilende imago staat haaks op de doelen die de Chinese overheid zichzelf heeft gesteld. Hummer heeft in de V.S. nu nog 2.100 auto’s op voorraad staan, die de komende tijd worden uitgeleverd.