Alle diesel-uitvoeringen van de Citroën DS3 vallen in de fiscale bijtellingscategorie van 20 procent. Zakelijke rijders profiteren ook van deze categorie bij twee van de vier benzine-uitvoeringen.

Vandaag presenteert Citroën Nederland officieel de prijzen voor de DS3, die al eerder werden vermeld op Autokopen.nl. Naast de toen genoemde uitvoeringen komt in maart ook een 1.6 VTi-model in de So Chic-uitrusting beschikbaar met automaat. Deze zal 21.790 euro gaan kosten.

Nu zijn ook de energielabels, bijtellingstarieven en veiligheidsuitrusting bekendgemaakt. Alle diesels vallen onder de bijtellingscategorie van 20 procent, net als de twee lichtste benzinemotoren 1.4 VTi en 1.6 VTi. Deze modellen hebben een vijf-versnellingsbak. De 1.6 HDiF-diesel is er ook met een zesbak maar deze krijgt energielabel C terwijl de andere diesel-uitvoeringen het label B hebben. Op latere datum komt er nog een 1.6 HDiF van 90 pk die slechts 99 g/km aan CO2 uitstoot.

Onder de benzine-uitvoeringen krijgt alleen het instapmodel label B. De sterkste benzinemotoren, de 1.6 VTi en de 1.6 THP, zijn bedeeld met een energielabel D. Voor deze twee uitvoeringen van de Citroën DS3 moeten zakelijke rijders 25 procent bij hun fiscale inkomen optellen.

In de EuroNCAP-botsproeven heeft de DS3 vijf sterren behaald. Standaard beschikt de luxe DS3 onder andere over ESP en ASR (traction control), ABS en BAS (rem-assistentie). Daarnaast is er cruise control met zelf instelbare snelheidsbegrenzer en elektrisch variabele stuurbekrachtiging. In totaal zijn er zes airbags: voor de bestuurder en passagier plus zij- en gordijn-airbags.