Audi tijdens de 24 Uur van Le Mans

De kans dat Audi zijn debuut maakt in de Formule 1 is uiterst klein. De motorsportbaas bij Audi heeft tegenover Duitse media verklaard dat een Formule 1-avontuur er niet in zit voor het merk.

Audi wil niet toetreden tot de Formule 1. Audi Motorsport-baas Wolfgang Ullrich heeft een entree van Audi in het miljoenencircus uitgesloten. “Wij geloven dat Audi en de F1 niet bij elkaar passen zolang F1-techniek geen link heeft met onze productiemodellen.”

Ullrich legt daarmee de vinger op de zere plek. Eerder vertrokken BMW, Toyota en Honda teleurgesteld uit de koningsklasse van de autosport omdat het niet bracht wat deze merken ervan verwachtten. Daarnaast vindt Audi deelname te duur: “Eén seizoen DTM kost ongeveer eenvijfde van een vol seizoen F1.”

Hoewel F1 veel meer in de spotlight staat dan de Duitse autosportklasse houdt Audi het daarbij. Uiteraard blijft het merk wel actief in 24 uurs-races. Onlangs schreef Audi nog de 24 Uur van Le Mans op z’n naam. Het afhouden van F1-boot wakkert de geruchten over de entree van de Volkswagen Group in de Formule 1 weer aan. De merken Porsche en Volkswagen maken nu de grootste kans.