Pagani Zonda R op circuit Monza

Pagani heeft het ronderecord op de beroemde Nordschleife aan diggelen gereden. De Italiaanse supercar verbrak met een tijd van 6,47 minuten het oude record van de circuitauto Radical SR8 LM.

Op de beroemde maar gevaarlijke Nordschleife heeft Pagani een nieuw ronderecord gereden. De Zonda R had 6,47 minuten nodig om het oude, bochtige circuit te ronden. De auto werd bestuurd door Marc Basseng, die het bijna 21 kilometer lange circuit op z’n duimpje kent.

De tijd van 6,47 minuten is een seconde sneller dan die van de Radical SR8 LM. De Britse circuitauto werd overigens bestuurd door de Nederlander Michael Vergers. Het nieuwe record is nog niet officieel vastgelegd maar Pagani geeft hiermee een duidelijke boodschap af.

Onlangs maakte de Ferrari 599 FXX indruk met een rondetijd van 6,58 minuten. Die auto is net als de Radical en de aangepaste Zonda R niet straatlegaal. De Zonda R die als basis diende voor de raceauto is bijna geheel uit titanium en koolstofvezel vervaardigd. Een 750 pk sterke 6,0 liter V12 van AMG zorgt voor de aandrijving.