Garage

Vijftig procent van de Nederlanders die met de auto op vakantie gaan voert geen technische check uit voor vertrek. Dat blijkt uit onderzoek van fastfitter Kwikfit.

Veel Nederlanders vertrekken de komende weken met de auto naar de Franse, Spaanse of Italiaanse zon. Uit onderzoek blijkt dat slechts vijftig procent van de Nederlanders zijn auto controleert of laat controleren voor vertrek.

Slechts achttien procent van de vakantiegangers geeft z’n auto een kleine beurt voor vertrek en negen procent laat het aircosysteem nakijken. Van de mensen die zelf de auto controleren vult 56 procent de olie bij voor vertrek en 62 procent de ruitensproeiervloeistof. 71 procent checkt de bandenspanning voor vertrek.

In de afgelopen drie jaar is een op de vijf Nederlanders minimaal een keer met pech langs de weg komen te staan tijdens de vakantie. ANWB en andere hulpdiensten ontvingen vorig jaar in de vakantieperiode een recordaantal pechmeldingen van vakantiegangers. De meest voorkomende meldingen gingen over accuproblemen, oververhitting en weigerende elektronica.