Range Rover Evoque

Land Rover lanceert de Range Rover Evoque. Dat is de kleinste, zuinigste en lichtste Range Rover die het merk ooit bouwde. Het definitieve ontwerp wijkt nauwelijks af van de LRX Concept.

Zelfs Land Rover ontkomt niet aan het downsizen van modellen. De immense Range Rover krijgt nu een klein broertje, met de naam Evoque. Volgens Phil Popham, managing director bij Land Rover, is het een naam die ‘exclusiviteit uitstraalt en emoties oproept’: “Evoque is kosmopolitisch en multinationaal, geraffineerd en in overeenstemming met de ‘urban elegance’ van het model.” Het is maar dat je het weet.

De Evoque is de eerste Land Rover die leverbaar wordt met alleen voorwielaandrijving. Uiteraard is vierwielaandrijving een optie maar de Britten willen op deze manier de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik terugdringen. Het merk belooft een uitvoering met een CO2-uitstoot van slechts 130 g/km.

Het ontwerp wijkt nauwelijks af van de LRX Concept, die Land Rover een aantal jaar geleden al liet zien. Het merk spreekt zelf van een kruising tussen SUV en een coupé en daar zit wel wat in. De auto heeft drie deuren al is het te verwachten dat er later nog een vijfdeurs volgt. Informatie over de motoren en andere techniek geeft Land Rover pas later vrij. De auto debuteert op de autosalon van Parijs in oktober en staat in de zomer van 2011 in de showroom.