Mercedes presenteert nu officieel de gefacelifte CL-klasse. Het kan niet op met de luxe features voor de 2-deurs coupé. Het merk heeft de facelift ook aangegrepen om wat te doen aan het hoge verbruik van de motoren.

Baden in luxe, comfort en veiligheid. Dat kan in de vernieuwde Mercedes CL. De enorme lijsten met standaardfeatures die het merk prijsgeeft zijn niet eenvoudig samen te vatten. Laten we enkele highlights noemen: dynamisch rijgedrag dankzij Active Body Control met zijwind-stabilisatie; en uitgebreide veiligheid met onder meer vermoeidheidsherkenning, actieve assistentie bij dode hoeken, adaptieve licht-assistentie en automatische ‘full brake’ rem-ondersteuning. Het topmodel CL 600 biedt extra comfort met automatische, 4-zone climate control en elektrisch verstelbare voorstoelen.

Voor wie dat allemaal niet genoeg is heeft Mercedes enkele veelgevraagde features gebundeld in pakketten. Zo biedt het Driving Assistance Package Plus diverse technieken om kop-staart aanrijdingen voorkomen. Het Navigation Package biedt van alles op het gebied van navigatie, communicatie en entertainment, maar wil je nog meer audio en video dan is er ook nog het Front Seat Entertainment Package.

Daarmee is het nog niet gedaan. De Designo-collectie voor het individualiseren van de Mercedes-Benz CL is herzien. De leersoorten, hout-uitvoeringen en andere exclusieve materialen zijn speciaal geselecteerd om de handmatige finish van de CL extra te benadrukken. Voor wie het liever wat sportiever heeft is het AMG Sportpakket beschikbaar. De 19 inch lichtmetalen 5-spaaks wielen, het opnieuw ontworpen front en overige onderdelen geven de CL AMG een gespierd voorkomen.

In de ‘gewone’ CL is de 5,5 liter motor vervangen door een herontwikkelde V8-biturbo. Met een inhoud van slechts 4,8 liter levert deze 47 pk meer dan de vorige krachtbron. De topprestaties liggen nu op 435 pk en 700 Nm koppel. In de CL500 BlueEfficiency daalt het verbruik tegelijk met 23 procent naar 9,5 l/100 km (1 op 10,5) en de CO2 van 288 naar 224 g/km. Mercedes-Benz heeft nog geen prijzen bekendgemaakt voor de gefacelifte CL-klasse.