De Tesla Roadster is verre van afgeschreven. Ondanks het gedwongen productie-einde in 2011 frist Tesla de elektrische sportwagen nog eens op. Voor degenen die al een Tesla Roadster bezitten zijn de verbeteringen als upgrade verkrijgbaar.

De aanpassingen van de Roadster zijn ‘het directe resultaat van klant feedback en komen slechts een jaar na de introductie van de Roadster 2.0’, aldus Tesla-CEO Elon Musk die hiermee het rappe ontwikkeltempo wil benadrukken van de fabrikant van puur elektrische auto’s. De Roadster verscheen in 2008 voor het eerst op de markt.

De opgefriste Roadster 2.5 heeft een iets andere neus in ‘nieuwe Tesla-stijl’. De diffusor en bumper zijn aangepast. Hetzelfde geldt voor de diffusor aan de achterzijde. Hardware voor vermogenscontrole maakt het mogelijk om ook in een uitzonderlijk heet klimaat sportief te rijden. De stoelen bieden betere steun en comfort en in de auto is het geluidsniveau lager dan voorheen. Optioneel is er nu een 7 inch touch screen display met camera verkrijgbaar. Verder zijn er nieuwe, zwarte en zilverkleurige wielen beschikbaar.

Aan de prestaties verandert niets. De topsnelheid van de Roadster blijft 200 km/u en de 0-60 mijl-sprint (0-96,5 km/u) wordt afgelegd in 3,9 seconden. De Roadster Sprint 2.5 doet er 3,7 seconden over. De Roadster rijdt volledig elektrisch met een bereik van 394 km. De sportauto stoot geen schadelijke gassen uit.

De Roadster 2.5 is geïntroduceerd bij de opening van twee nieuwe Tesla Stores, in Kopenhagen en in Newport Beach (Californië). De opgefriste elektrische sportwagen debuteert direct op het Goodwood Festival of Speed dat dit weekend in Groot-Brittannië plaatsvindt. De Roadster 2.5 is per direct te bestellen en wordt op korte termijn geleverd via de Tesla Stores. Nog onbekend is hoeveel de 2.5-versie en -upgrade gaan kosten.