Lexus IS

Lexus stelt op de autosalon van Parijs in oktober de vernieuwde IS voor. Die krijgt een tweede dieselmotor met 150 pk naast de bestaande 220d met 175 pk.

Lexus geeft zo’n beetje alle informatie vrij over de gefacelifte IS, die dit najaar debuteert op de Parijse autosalon. Helaas moeten we het daarmee doen, afbeeldingen van het vernieuwde model wil Lexus nog niet de wereld insturen. Het belangrijkste nieuws heeft geen beeld nodig: er komt een tweede dieselmotor in het assortiment.

Lexus voegt een tweede variant toe van de 2,2 liter dieselmotor. De 220d met 175 pk krijgt zodoende gezelschap van de 200d met 150 pk en 340 Nm koppel. Deze heeft een groen B-label en stoot elke kilometer 134 gram CO2 uit. Lexus geeft een verbruik op van 5,1 l/100 km (1 op 19,6).

De verdere wijzigingen zijn ‘volgens het boekje’ uitgevoerd: nieuwe bumpers, de toevoeging van LED-(dagrij)verlichting en nieuwe lichtmetalen wielen. De F-Sport uitvoering krijgt een nieuwe grille in IS-F-stijl en de vering en demping van die eerste staan voortaan sportiever afgesteld. Ook in het interieur brengt Lexus enkele wijzigingen aan. Zoals gezegd moeten we nog even geduld hebben totdat Lexus de eerste afbeeldingen vrijgeeft, gelukkig lekten er al eerder wat plaatjes uit.