McLaren F1

De opvolger van de legendarische McLaren F1 zou al in 2012 op de markt komen. Dat melden insiders aan het Britse tijdschrift Autocar.

McLaren timmert stevig aan de weg. Het merk heeft de terugkeer van de F1 met twee jaar vervroegd. De auto stond eigenlijk gepland voor 2014 maar komt nu in 2012 al op de markt. McLaren wil daarmee aantonen dat het bedrijf over het snelste ontwikkelingsprogramma van de industrie beschikt.

Volgens de Britse insiders wordt de F1 een ‘revolutionaire sportauto’, die dat ook uitstraalt – in tegenstelling tot de wat behoudende MP4 12C. De F1 leent wel behoorlijk wat techniek van dat model: de monocoquestructuur komt voor een groot deel overeen. De sportauto krijgt een middenmotor maar welke krachtbron dat gaat worden is nog niet bekend.

De nieuwe F1, die waarschijnlijk een andere naam gaat krijgen, is de tweede van in totaal drie modellen. McLaren wil uiteindelijk een serieuze speler worden die zich kan meten met Ferrari, Lamborghini en Aston Martin. Het derde model wordt een coupé die onder de MP4 12C in het gamma komt.