Renault Wind

De guitige Renault Wind heeft een prijskaartje. De compacte cabriolet is dit najaar verkrijgbaar vanaf 19.990 euro.

Renault vraagt minimaal 19.990 euro voor de Wind, de op de Twingo gebaseerde coupé-cabriolet. Voor dat geld rijdt de dealer een 1.2 TCe met 100 pk in Dynamique-uitvoering naar buiten. Die is standaard al voorzien van het bijzondere klapdak, elektrisch bedienbare ramen, radio/cd-speler, mistlichten aan de voorkant en 16 inch lichtmetalen wielen.

Wil je meer luxe dan ben je aangewezen op de Exception-uitvoering. Die biedt onder andere automatische airconditioning, regen- en lichtsensoren, Bluetooth en 17 inch lichtmetalen wielen. De prijs bedraagt 21.490 euro.

Naast de 1.2 TCe biedt Renault de 133 pk sterke 1.6 16v aan. Die staat voor 22.990 euro in de prijslijst en is er alleen als Exception. De eerste maanden staat ook de Wind SL Collection in de showroom. Deze introductieuitvoering is er in twee kleuren – zwart en wit – en heeft een hoogglans zwart dak, speciale striping en lederen bekleding. Als 1.2 TCe kost de SL Collection 22.900 euro. De Wind is vanaf augustus te bestellen maar arriveert pas aan het begin van de herfst in de showroom.