BMW 1-serie M Coupé teaser

BMW werkt achter de schermen aan een M-variant van de 1-serie Coupé. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten geeft het merk wat informatie vrij.

Het heeft even geduurd maar BMW komt alsnog met een M-uitvoering van de 1-serie. Hoewel eind volgend jaar de tweede generatie verschijnt brengt BMW van de huidige 1-serie nog een M uit. Die verschijnt alleen als coupé, de hatchback en cabriolet komen niet met de snelle uitmonstering op de markt.

De naam was nog wel een gevoelig punt bij BMW. De benaming M1 heeft een historische lading en dat wil BMW zo houden. De 1-serie M wordt te licht bevonden om de naam M1 te mogen dragen. En dus heet de auto voluit BMW 1-serie M Coupé. Overigens is de 1-serie niet het eerste model met de letter M áchter de modelnaam, de X5, X6 en Z4 gingen de Benjamin van BMW al voor.

Welke motor er in de M komt te liggen is nog niet bekend, maar het wordt bijna zeker een zescilinder. BMW onthult de auto ergens dit najaar. Tot die tijd moeten we het doen met deze foto van een gecamoufleerd exemplaar. In de eerste helft van 2011 komt de 1-serie M op de markt.