Toyota RAV4

De samenwerking tussen Tesla en Toyota begint haar vruchten af te werpen. Tesla heeft twee elektrische prototypes gebouwd voor Toyota.

Tesla heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan twee elektrische prototypes voor de nieuwe partner Toyota. Officieel doen de bedrijven geen mededelingen over welke modellen het betreft maar Amerikaanse media melden dat het om de Toyota RAV4 en Lexus RX gaat.

Deze twee SUV’s zijn in tegenstelling tot de elektrische Corolla waarmee Toyota zelf test beter geschikt voor het zware batterijpakket. De auto’s hebben een elektromotor van Tesla aan boord. Deze maand al zijn de prototypes klaar om getest te worden door Toyota.

“Toyota- en Tesla-engineers hebben veel progressie geboekt in een korte tijd en het is spannend om de eerste resultaten te zien”, aldus JB Straubel, hoofd van Tesla’s technologieafdeling. “De prototypes combineren Toyota-modellen met elektrische aandrijflijnen van Tesla.” Wanneer de ‘Tesla-Toyota’s’ op de markt komen is niet bekend. Als het zover is dan worden de auto’s als eerste in de Verenigde Staten leverbaar.