Lancia Delta

Steeds meer modellen in de Fiat Groep krijgen de beschikking over MultiAir-techniek. De Delta is de volgende in de rij. Dat meldt De Telegraaf.

Lancia voorziet de Delta van een MultiAir-motor. Dankzij een speciale module – die de gasklep overbodig maakt – zijn MultiAir-motoren zuiniger en krachtiger dan krachtbronnen zonder deze techniek. De 1.4 turbomotor in de Delta levert net als in Bravo 140 pk. Het koppel bedraagt 230 Nm.

De komst van de MultiAir-motor is belangrijk voor Lancia in Nederland want het levert de auto belastingvoordeel op voor zakelijke rijders. De 1.4 MultiAir is de eerste Delta die in de twintig procent bijtellingscategorie valt.

Het verbruik van de Delta met de nieuwe motor ligt op 5,7 l/100 km, oftewel 1 op 17,5. Het lage verbruik wordt mede bereikt door de aanwezigheid van een start/stop-systeem. Prijzen van de Delta 1.4 MultiAir zijn nog niet bekend gemaakt. Of de 150 pk sterke 1.4 TurboJet in het assortiment blijft na de komst van de nieuwe motor is ook nog niet bekend. Wel is bekend dat de Delta MultiAir vanaf september te verkrijgen is.