Chevrolet biedt in de Verenigde Staten vanaf volgend jaar acht jaar garantie aan op de accu’s van de elektrisch aangedreven Volt. Het merk wil laten zien dat de accutechniek betrouwbaar en duurzaam is.

Het blijft een moeilijk punt bij elektrische auto’s: de accu’s. Chevrolet hoopt klanten over de streep te trekken door acht jaar of 160.000 kilometer garantie te geven op het accupakket. Ook het koelsysteem van de accu’s, het oplaadsysteem en de elektrische aandrijflijn vallen onder de lange garantie.

Chevrolet biedt daarmee de meest uitgebreide garantie op accu’s van alle merken met een elektrische- of hybrideauto in het assortiment. En loopt met deze mededeling bovendien vooruit op de marktintroductie, die pas begin 2011 in de Verenigde Staten plaatsvindt.

De auto komt later als Opel Ampera in Europa op de markt, met dezelfde garantievoorwaarden. Met een actieradius van 550 kilometer heeft de Volt een groot voordeel ten opzichte van volledig elektrisch aandreven auto’s. De Volt rijdt zestig kilometer op de accu’s, daarna springt een verbrandingsmotor bij om de batterijen op te laden. Chevrolet garandeert werking bij temperaturen van -25 tot 50 graden Celsius.