BMW haalt de historische naam Isetta weer van stal. iSetta wordt het submerk van BMW waaronder de elektrische stadauto in 2013 op de markt verschijnt.

Isetta keert terug. Maar dan geschreven als iSetta. Of beter nog: New iSetta. Dat blijkt althans uit de website die door een Amerikaanse BMW-ontwerper is geregistreerd: www.new-isetta.info. Daar is ook het logo te vinden dat BMW waarschijnlijk voor ogen heeft voor het nieuwe submerk.

Isetta wordt geen volledig zelfstandige merknaam zoals Mini maar opereert onder de BMW-vlag. Met het onderschrift ‘it’S time to enjoy’ wil BMW duidelijk maken dat elektrisch rijden ook leuk kan zijn. Dat wordt dan ook een van de kernwaarden van de stadsauto.

De elektrische aangedreven stadsauto, waarvan BMW al eens een schets vrijgaf, komt in 2013 op de markt. Er verschijnt ook een versie met ‘range extender’, een verbrandingsmotor die de accu’s oplaadt voor een grotere actieradius. De auto is opgebouwd uit modules, een concept dat LifeDrive wordt genoemd. BMW maakt hierbij gebruik van lichte materialen als kunststof, koolstofvezel en aluminium.