10 tot en met 16 juli 2010.
Deze week mogen we de nieuwe BMW X3 en de Peugeot 508 verwelkomen. De Mitsubishi Lancer Evo, Nissan Juke en Kia Sportage hebben (nieuwe) prijskaartjes gekregen. Het Autokopen.nl weekoverzicht blikt ook terug op een viertal modellen die binnenkort uit productie gaan.

Introducties
Een dag nadat de eerste plaatjes uitlekten introduceert Peugeot zelf z’n nieuwe vlaggenschip. De Peugeot 508 breekt met de uitbundige ontwerpstijl van de 407 en alles wat daarna kwam. De nieuwe BMW X3 is een logisch vervolg op het huidige model maar tegelijkertijd een grote stap vooruit. De SUV wordt eind dit jaar leverbaar met twee verbeterde motoren.

Prijskaartjes
Mitsubishi verlaagt de prijs van de Lancer Evolution met bijna 10.000 euro. De definitieve prijs van de Nissan Juke is gelijk aan de eerder bekend gemaakte richtprijs van 18.900 euro. De Kia Sportage First Edition is al uitverkocht. Kia’s nieuwe SUV heeft daarom nu een vanafprijs van 25.880 euro voor de X-tra-uitvoering met 2.0 benzinemotor met 163 pk.

Uit productie
De twee leukste Daihatsu’s, de Materia en Copen, verdwijnen van de markt. Beide modellen zijn de komende maanden nog beperkt leverbaar in Nederland. Ook liefhebbers van de Audi RS6 moeten snel naar de Audi-dealer want met ingang van het nieuwe modeljaar wordt de productie van deze generatie gestaakt. Na achttien jaar komt een eind aan de Nissan Micra-productie in Engeland; de nieuwe wordt in vier fabrieken elders gebouwd.

Overige highlights:

Video tips:

Column:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.